uusien juttujen kokeilua

3.01.2016 - 1:26 / saarakala.


mitas
***

mitas2***
mitas3
***
mitas4eka_leidi

Kategoria: Yleinen.
Tagit: , ,10 vastausta - “uusien juttujen kokeilua”

 1. Saara Savusalo Kirjoittaa:

  saara ooppas sie ollut ahkera lomalla! Tai en tiiä ootko tehny koko loman jatkuvasti noita juttuja, mutta kuitenkin tosi jees että on löytynyt uusia kiinnostuksen kohteita! itsekin olen kaaauan haaveillut musiikinteosta ja kitaran soiton oppimisesta, enkä tajua miksen vieläkään oo ees ladannut mitään musiikinteko-ohjelmaa, että hommat etenisi :D

 2. saarakala Kirjoittaa:

  Aika harvassa on ne päivät jolloin oikeesti teen jotain kehittävää :”’D Mulla kesti aika kauan ennen ku sain musaohjelman ladattua ja oon leikkiny sillä yli puolen vuoden aikana, öö… no hyvin vähän… On se vaikiaa itsenäisesti opetella!

 3. Pauliina Kirjoittaa:

  Hieno päivitys! ^^
  BTW! Itsekkin oon ollu noin kuukauden putkeen ei-eläinperäisel ruokavaliol! Oon harkinnu sitä jo viimeiset 2 vuotta, mut oon aina keksiny jonku syyn syödä lihaa tai juoda maitoa. Kai se on siin ku on kasvatettu pienest pitäen siihen, et ”lihaa on pakko syödä”, en tienny asioist tarpeeks/halunnu tietää ja rakastin lihan makua yli kaiken ym. Sitten eräs päivä päätin parantaa ruokavaliota, koska olin ollu tosi epäterveellinen sil hetkel jonku 2kk. Joko paastoon tai sit oon syöny tyhjää mahaa suklaalevyi ja pakastepitsaa jne. (En tosin oo ikiin oo ollu lihava, vaa oon pienikokoinen, mut sit tämmöin ruokavalio saa vaa levottomaks, ärtyneeksi jne.) + mul on pien kropan muokkaus projekti meneillää ja vegaani elämäntapa kohti unelmien kroppaa kuulosti sopivalle ku siihen ei kuulunu mikää paastoaminen tai joku muu mist en pitäny + jengi näytti saavan tosi nopeesti tuloksia siit. Lihasta luiden ympärille/paino putos ylipainoisilt, hiukset kasvaa nopee, iho voi hyvin, mieli on pirteämpi ja muuta kivaa. Sit tietty innostuin ja ku otin siit vegaanisest meiningist tietoo lisää ni samal eksyin aika raakaan materiaaliin tehotuotannost ja katoin dokumenttei + tuttu kävi kuvailemas meininkiä tehotuotanto teurastamoil (joku työtehtävä, ei siis mitään tunkeutumista tai salakuvaamist) ni kummasti ei tehny miel syödä lihaa. Eli tiedän niin tunteen! Eikä ollu vaikeeta päästä tähä, ku en oo ikinä ollu nirso kasviksille jne. Ja tofu on super hyvää ja senki voi maustaa lihan makuiseksi jos tykkää lihan mausta! Oon ollu vaa laiska kokkaamaan. Toki kylhää kasvisperäinenkii ihminen voi mässäillä :’D esim. sipsit, lakritsat, hedelmäkarkit<–kaikis karkeis ei oo eläinperäisii raaka-aineit + leivokset, keksit ja roskaruuistaki voi tehä vegaanisia versioita!)

 4. saarakala Kirjoittaa:

  Kiitos :)
  Hei hieno juttu! Sepä se, mulla oli kans tuo, että kotipuolessa on aina tarjottu paljon eläinperäistä ruokaa niin tuntui aluksi arveluttavalta pärjätä ilman. Tykkään kans lihan mausta mutta tosiaa kasvisruokaaki voi maustaa niin herkulliseksi ettei lihalle oo oikeestaan tarvetta.
  Paastoaminen/vähäinen syöminen kuulostaa tosi ankeelle D: Paljon tsemppiä sulle kehonmuokkaukseen, uskonpa että uusi ruokavalios auttaa merkittävästi!
  Aika hurjaa uskaltaa kuvata tehotuotantoa. Oon vaan lukenu vähäsen mitä jossain dokumentissa on näkyny niin ei kauheesti tee mieli katsella, hyi. Tosi tärkeetä kuitenki on että saadaan mahdollisuus vilkasta mitä niille elukoille oikeasti tehdään.
  Totta, niin voiki mässätä ja onneksi voi korvata raaka-aineita ties millä :d

 5. Pauliina Kirjoittaa:

  No joo sanon viel et, mun syöminen on ollu hyvin vähäist ja kyseenlalaista vuosiakii. Ja ANKEAA tosiaan! ._. Onneks 2015 vuoden sisää kyl on tullu hyvin pitkii kausii ja ryhdistäydyttyy ja syö kunnol ja sit on taas niit kausii ku ei tuu syötyy melkee yhtää ja nyt ku VIHDOIN pystyy tekee jotaa paremman etee ni TEEN SEN tai tää käy joku päivä kohtaloks! :’D
  Ja piti tosiaa lisätä : Ku vege meininki tuli elämään, ni jo kuukauden sisää on tullu muutoksii:
  – ruokahalu on tullu takas + syön enemmän ku koskaan + monipuolisesti!Enkä oo siit huolimatta oo lihonu ollenkaa.

  – hiukset kasvaa nopeemmin, ei irtoile, kynnet on vahvemmat eikä halkeile niiku ennen

  -kasvot näyttää terveemmille: ei finnei, ei mustii silmänalusii, + silmät näyttää jotenki eloisemmille.

  – Ennenkaikkee oon jotenki iloisempi ja positiivisempi ja mieli on tasapainoisempi!
  Mut siit on ollukki tutkimusta, et suurin osa syömishäiriöisist tai muuten vaa ruokahaluttomist ihmisist parantuu siit vegaani elämäntaval ja pitää nyt jo sanoo, et en ihmettele! Eli on auttanu merkittävästi jo nyt! Tää vege-elämän tapa on kyl jäädäkseen! :D
  Ja joo! Itekki ihmettelen, miten toveri pysty kuvaa kuvii niist oloist siellä vaik mä kyl \kestän\ katto kaikenlaista hirveyttä, mitä maailmas tapahtuu, mut tehotuotanto..Hnnngh!Ja viel PAIKAN PÄÄLLÄ D: Mut totta! Hyvä, et kuvia ja tehotuotannon negatiivisuuksist ollaa tuotu esille enemmän + fiksummin.
  ^ Sori pitkät kommentit! Kai sitä samal haluun tuulettaa kaikkee positiivist, mitä vegaani ruuast on tullu ku pääsee kertomaa siit henkilöklle, kuka tietää mist on kyse, eikä siit, et \syödää vaa salaattia ja juodaan vettä\, niiku jotkuu valitettavasti vieläkii luulee :D

 6. saarakala Kirjoittaa:

  Oho, huippua ku oot saanu viimein ruokahalusi normaaliksi ja positiivisia muutoksia kaikin puolin ^___^ Sama meno jatkukoon! Tuota syömishäiriöstä parantumista vegaaniksi ryhtymällä en ihmettelis – toki paljon kasviksia ja ennen kaikkea monipuolisesti syömällä voi kroppa parhaiten kun saa tärkeitä vitamiineja ja muita ravintoaineita. Jostain uunipizzoista ja limsasta tulee lähinnä karsea olo, en pahemmin haluu enää koskea niihin :”D Uskoisin että laihduttamisessaki tärkeintä on syödä säännöllisesti terveellistä ruokaa, eikä nähdä nälkää.
  Eläinten kärsimys on jotain kamalinta katottavaa nii ymmärrän hyvin ;_;
  Pitkät kommentit on tervetulleita ja musta on mielenkiinoista kuulla muilta kokemuksia näistä jutuista. Hehe salaattia ja vettä XD Huvittaa nyt sellanen ajatus että vegeruokailija kärsisi tai jäisi jostain paitsi, ku on alkanu nauttimaan ruuasta enemmän ku koskaan.

 7. määrjä Kirjoittaa:

  Voaaaah duud, miten hieno tuo Clipstudio -kokeilu!! : o

  Niin monet ympärillä ryhtyy vegaaniksi/tms että pakostakin itse miettii samaa, koska ei ole mitään syytä olla olematta kasvissyöjä! Aina jos joku kysyy sarjassaan ”no vihaaksää eläimii ku syöt lihaa”, pohtii vaan et nii, miks toisaalla syön lihaa kun kuitenkin tykkään eläimistä : D Mutta kuten aiemmin kommentoitua, se on tapa ja perinne mihin lapsesta saakka tottunut. Ja ohan se niin helppoo ostaa joku hunajamarinoitu broilerinfileerasia ja paistaa.

  Mutta äää mä kärsin aina kun luen noista huonosti kohdeltuista lehmistä ja raa’asta teollisuusmeiningistä… Meillä oli kotona lehmiä vielä pari vuotta sitten, ja niitä kohdeltiin niin hyvin, hyvät siistit tilat, isot pellot, vasikat sai olla emolehmätyyppinsä kanssa siihen ikään kun ”itsenäistyivät”. Sydäntä särkee kun pientenkin tilojen maine usein menee kun massatuotanto peittää alleen. D:

 8. saarakala Kirjoittaa:

  Kiitos! :3

  Tympeää tuommonen eläinvihaan tarttuminen jos joku syö lihaa… Onhan se haasteellista muuttaa ruokavalio täysin. Omalla kohalla se vaati jonkin aikaa totuttelua ja enemmän perehtymistä raaka-aineisiin, mutta kyllä se siitä lähti sujumaan. Paras syödä silleen miten itestä tuntuu hyvältä :)

  !! Aivan ihanaa että teillä on ollu lehmillä noin hyvät olot ;____; Tosiaan on rehtejäkin tiloja joista kyllä kelpaisikin lihaa ja maitoo ostaa, äh en halunnut yleistää. Ois tosi jees jos lehmätiloja vähennettäisiin/pienennettäisiin jotta eläinten kuntoon pystyttäis keskittymään paremmin, eikä ympäristö kuormittuisi niin paljon.

 9. määrjä Kirjoittaa:

  Äwäwä älä huoli, en mitenkään siis halunnut osoitella syyttävästi että yleistät!! :’D Itseasiassa nyt muuten siust viimein inspiroiduin että voisipa itekin alkaa kasvisruokavaliolle, tai ainakin niin, ettei itselleen kotiin osta lihaa, ja koulussa valitsee sen kasvisruoan :)

  ps. nuo sun valokuvauskuvat on aivan mielettömän hienoja, katoin niitä jo silloin kun postasit ne ja olin ihan :O Onks sul jossain netin syövereissä galleriallinen niitä? :]

 10. saarakala Kirjoittaa:

  Een huoli, elä sinäkään :’3 <3 Voi, ihana kuulla, ma tsemppaan ja toivon että ruoka maistuu!!

  Oooh niistäkö joku tykkää ;o; Kiitos. Mulla ei oo juuri tuon enempää sellasia kuvia joista tykkäisin, ku valokuvaamiseni rajoittuu yhteen koulun kurssiin. Sain vasta oman kameran niin kuvia ilmestynee myöhemmin tänne lisää!

Kommenttien RSS

Jätä vastaus